Welkom bij onze reis door de zonnige wereld van buitenmeubels op de betoverende Costa del Sol. Als je droomt van het creëren van een perfect buitenparadijs, ben je hier aan het juiste adres. Laten we samen ontdekken hoe je je ideale buiteninrichting samenstelt.

Het belang van buitenmeubels Costa del Sol

De Costa del Sol is niet zomaar een bestemming; het is een levensstijl. Met meer dan driehonderd dagen zon per jaar en een uniek mediterraan klimaat, roept deze regio op tot buitenleven. Dit alles maakt je buitenruimte net zo belangrijk als het interieur.

Jouw buitenmeubelbehoeften

Voordat we dieper ingaan op de wereld van buitenmeubels, laten we eens stilstaan bij jouw behoeften. Comfort, duurzaamheid en esthetiek moeten hand in hand gaan bij het kiezen van meubels voor buiten. Of je nu een groot feest geeft of rustig wilt genieten van een boek, jouw buitenruimte moet aan al deze eisen voldoen. Bij Homeinspain werken we daarom met merken die de perfecte combinatie van deze drie zaken geven.

Onderhoudsvriendelijkheid

Bovenop de minimumbehoeftes zoals Comfort, duurzaamheid en esthetiek moeten buitenmeubels ook onderhoudsvriendelijk zijn. Door de grote diversiteit aan materialen en afwerkingen is dit niet altijd gemakkelijk. In de onderstaande blog leggen we uit hoe je je buitenmeubels mooi houdt.

Ontdek hier 6 tips om je buiteninterieur stralend te houden >

Matchende buitenmeubels Costa del Sol

Waar een interieur qua stijl kan verschillen met de buitenkant van het gebouw moeten buitenmeubels matchen met zowel het gebouw als met de rest van het interieur. Het interieur moet namelijk moeiteloos kunnen overlopen in het terras of in de tuin. Kies dus voor een merk dat zowel binnen- als buitenmeubels maakt (die matchen) of doe voldoende onderzoek om zeker te zijn dat je keuzes bij elkaar passen. Een andere optie is het inschakelen van professionele interieurdesigners.

Hoeveelheid buitenmeubels Costa del Sol

De hoeveelheid buitenmeubels (relatief aan de beschikbare ruimte) is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je terras of tuin niet te leeg is, maar de beschikbare ruimte moet ook nog steeds groot genoeg zijn om vrij in te kunnen bewegen. Heb je een privé tuin of solarium met zwembad? Dan zijn enkele ligstoelen en parasols (bovenop een eettafel met stoelen) een must. Beschik je over een overdekt terras bij je appartement? Dan kan een eettafel met stoelen voldoende zijn.

Bescherming tegen de zon

Bescherming tegen de hitte en de zonnenstralen is misschien wel het belangrijkste bij het samenstellen van een buiteninterieur. Op het warmste moment van de dag op een terras zitten in de zomer is misschien niet altijd mogelijk zonder ingebouwde verfrissers, de aanliggende muren weerkaatsen namelijk veel van de hitte waardoor het nog warmer kan aanvoelen. In een grotere tuin of op een solarium is dit een minder groot probleem. Zorg ook dat er voldoende parasols of alternatieven zijn die voor schaduw kunnen zorgen.

Bovendien is het (voornamelijk) voor je tafels belangrijk dat ze bestendig zijn tegen de hitte (niet alle glazen tafelbladen kunnen extreme temperaturen verdragen) en ook dat ze niet te warm worden in de zon. Metalen tafels kunnen te warm worden om aan te eten en zelfs voor brandwonden zorgen.

Conclusie

Buitenmeubels aan de Costa del Sol moeten niet alleen comfortabel, duurzaam en esthetisch zijn, maar ook onderhoudsvriendelijk. Bovendien is het belangrijk dat ze matchen met zowel de binnen- als de buitenkant van je woning. Daarnaast is ook het aantal meubels dat je op je terras, solarium of in je tuin zet zeer belangrijk. Ten slotte moet je rekening houden met het warme klimaat aan de Costa del Sol en is bescherming tegen de zon van groot belang.

Open chat
1
Scan de code
Stel direct uw vraag op Whatsapp
Hallo,

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?