De duurzame werking van Homeinspain

Duurzaamheid Homeinspain: Homeinspain doet zijn best om te werken met duurzame en milieuvriendelijke merken. Niet alleen duurzaam op vlak van het milieu, maar ook op vlak van kwaliteit. Ook het transport van onze meubels gebeurt op een manier die zo efficiënt (en bijgevolg ook milieuvriendelijk) mogelijk is. Ontdek op deze pagina hoe we aan onze duurzaamheid werken.

Duurzaamheid Homeinspain

Duurzaamheid van materialen

Homeinspain werkt met merken die duurzame en natuurlijke materialen gebruiken die op een verantwoordelijke manier worden verkregen. Een groot deel van onze merken gebruikt kwaliteitsmaterialen zoals hout, natuursteen en metaal die lang mee gaan waardoor de meubels zelden of nooit vervangen moeten worden. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet.

Duurzame merken

Ook het productieproces van de merken waarmee we werken, verloopt duurzaam. Merken zoals Poliform houden zich bijvoorbeeld aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Limited Edition werkt dan weer enkel op bestelling om overproductie (en verspilling van grondstoffen en hun zonne-energie) te voorkomen. Kristalia werkt momenteel aan het verkrijgen van een Carbon Footprint-certificering en specifieke certificeringen (EPD-milieuverklaring en LCA – Life Cycle Assessment) voor hun nieuwe producten.

Serax heeft haar voetafdruk laten berekenen door Futureproofed, een consultancybedrijf gevestigd in Leuven met meer dan twee decennia ervaring in deze materie. Heel de productieketen werd doorgelicht, van hoofdkantoor over transportketen tot maakatelier. Futureproofed hanteerde de Greenhouse Gas protocol (Scope I, II en III) bij het maken van de berekening, een internationaal erkende standaard. Hiermee is het merk meteen aan de slag gegaan en ze blijven elke stap van hun productieketen dan ook duurzamer maken.

Dit is nog maar een kleine greep uit de duurzame merken waar we bij Homeinspain mee werken.

Duurzaamheid van transport

Duurzaamheid transport Homeinspain

Bij Homeinspain werken we samen met bedrijven die een zo efficiënt mogelijk transport garanderen. Dit wil zeggen dat we nooit een vrachtwagen naar Spanje sturen die deels leeg is. We proberen de transporten zo te laten timen dat de vrachtwagen altijd vol zit, wat tijd, kosten, brandstof en CO2 bespaart. Ideaal voor de planeet, de klant en ook voor ons.

Conclusie

Homeinspain werkt niet alleen met meubels gemaakt met duurzame materialen, maar ook het productieproces van onze merken is duurzaam. Bovendien brengen we de meubels ook op een zo efficiënte en bijgevolg duurzame manier tot bij de klant.

Benieuwd naar onze algemene werking van Homeinspain?:

Open chat
1
Scan de code
Stel direct uw vraag op Whatsapp
Hallo,

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?