Bij het selecteren van het interieur voor je woning in Spanje , Zuid-Frankrijk of Portugal heb je twee voor de hand liggende keuzes: Kiezen voor een interieur op maat of (indien mogelijk) een interieurpakket kiezen bij de ontwikkelaar van het nieuwbouwproject. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide keuzes en leggen we uit hoe het samenstellen van een interieur op maat bij ons gebeurt.

interieur op maat

Interieur op maat

Uniek en Persoonlijk: Een interieur op maat is als een maatpak voor je huis. Alles is ontworpen en gemaakt volgens jouw specificaties. Dit betekent dat je samen met de ‘kleermaker’ (Homeinspain) volledige controle hebt over het ontwerp, de kleuren, de materialen en de indeling. Het resultaat is een interieur dat jouw persoonlijke stijl en smaak weerspiegelt.

Optimale Benutting van Ruimte: Op maat gemaakte interieurs kunnen worden geoptimaliseerd voor de beschikbare ruimte. Dit is vooral handig in kleine of ongebruikelijk gevormde ruimtes, waar standaardmeubilair mogelijk niet past of niet goed werkt.

Hoogwaardige Materialen en Ambacht: Als je kiest voor op maat gemaakt interieur, kun je rekenen op vakmanschap en hoogwaardige materialen. Je investeert in duurzaamheid en kwaliteit, wat op lange termijn een goede keuze zal zijn. Homeinspain werkt alleen met bewezen, betrouwbare merken.

Kosten: Het grootste nadeel van interieur op maat is de prijs. Het is doorgaans duurder dan kant-en-klare opties, vanwege de arbeidsintensieve aard van het werk en de kosten van kwalitatieve merken die werken met hoogwaardige materialen. Een kwalitatief interieur kan de waarde van je woning echter wel meer doen stijgen dan standaardoplossingen.

Interieurpakketten

Direct Beschikbaar: Kant-en-klare interieurpakketten via de ontwikkelaar van een project zijn vaak direct beschikbaar. Je woning zal dus vrij kort na de oplevering al bemeubeld zijn. Dit komt echter ook doordat je als klant weinig te kiezen hebt bij deze inrichting, waardoor er minder tijd verloren gaat bij het kiezen tussen verschillende materialen, kleuren en opstellingen.

Budgetvriendelijk: Voor mensen met een beperkt budget zijn kant-en-klare opties vaak aantrekkelijker. Ze zijn over het algemeen iets betaalbaarder dan op maat gemaakte interieurs, hoewel dit in veel gevallen ook weerspiegeld wordt in de kwaliteit.

Keuzemogelijkheden: Ontwikkelaars bieden vaak niet veel keuze omdat ze zo meubels in bulk kunnen aankopen. Als klant heb je dus niet veel te zeggen over hoe het interieur van je woning er uiteindelijk zal uitzien.

Beperkte Originaliteit: Doordat de ontwikkelaar niet veel keuzemogelijkheden geeft, is het risico groter dat je dezelfde meubels en decoraties ziet in de woning van anderen. Dit kan vooral in appartementcomplexen of projecten met veel buren vervelend zijn.

Piet Boon HIS

Interieur op maat bij Homeinspain

Bij Homeinspain leveren we interieur op maat voor je droomwoning in Spanje, Zuid-Frankrijk of Portugal. We bieden geen kant en klare combinaties of pakketten met meubels aan de hand van de grootte van uw woning, maar richten deze, op basis van je wensen, volledig in. Dit doen we op de volgende manier:

1) Eerste (online) meeting:

Tijdens een eerste meeting die online of in ons kantoor in Mechelen kan doorgaan, bespreek je je wensen met onze interieurarchitecten. Zij stellen gerichte vragen en polsen naar jouw input, stijlkeuzes en budget. Dit gebeurt vaak 6-12 maanden voordat je nieuwe woning wordt opgeleverd. Bij bestaande woningen gaan we uiteraard zo snel mogelijk voor je aan de slag.

2) Opstellen van de plannen:

Wanneer je zeker bent dat je gaat kiezen voor een Homeinspain-interieur op maat, beginnen onze interieurarchitecten aan het uittekenen van de plannen op basis van de wensen die ze met je hebben besproken. Hierbij gebruiken ze hun jarenlange ervaring om je wensen optimaal te laten matchen met functionaliteit.

3) Bespreken van de plannen:

Zodra de plannen getekend zijn (de duur hiervan hangt af van de grootte van de woning) bespreken onze interieurarchitecten ze samen met jou om zo de finale touches en goedkeuring te verkrijgen.

4) Bestellen en leveren van meubels, decoratie en meer:

Wanneer je de plannen van onze interieurarchitecten goedkeurt, worden de meubels, decoratie en in sommige gevallen zelfs het servies of andere extra’s besteld en wordt ook het transport ervan naar je droomwoning gepland.

5) Plaatsing:

Zodra de meubels en decoratie aankomen, zorgen wij dat ze vlekkeloos geplaatst worden in je woning zodat je zo snel mogelijk zorgeloos kan genieten van je Homeinspain-interieur!

Heb je nog vragen over onze manier van werken? Of ben je al overtuigd en wil je graag een afspraak plannen?

Open chat
1
Scan de code
Stel direct uw vraag op Whatsapp
Hallo,

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?