Elke slaapkamer is uniek. Er zijn mensen die de voorkeur geven aan een rustige ruimte die uitnodigt tot rust, maar ook mensen die er de voorkeur aan geven dat het wat energieker is. Ongeacht je voorkeur zijn er een aantal dingen die je moet doen of juist moet vermijden bij het inrichten van de slaapkamer, zodat je kan genieten van een aangename, goed ingerichte ruimte die uitnodigt om uitgerust wakker te worden. – Gebaseerd op een artikel van Rafael Bermejo – Idealista

Don’t: Verwaarloos de details niet

Het sleutelwoord bij het inrichten van de slaapkamer is ‘personalisatie’. Het inrichten van de slaapkamer (of het nu mét of zonder het advies van een interieurarchitect is) moet iets zijn waar je zin in hebt en waar je plezier in hebt. Of het nu gaat om het kiezen van het beddengoed, de kussens of de fauteuil waarmee je een kleine leeshoek creëert, let op de details. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak dat mensen verwaarlozen wat ze aan de muur hangen, maar sommige goedgekozen prints of een kunstwerk zullen de decoratie van de slaapkamer radicaal veranderen.

Do: Haal de schermen uit je slaapkamer

De slaapkamer moet een ruimte van kalmte en rust zijn. Het is niet aan te raden om er een televisie op te zetten, want dan blijf je zeker later wakker dan nodig is. Kortom, verberg mobiele telefoons, tablets en andere schermen om van een aangename rust te genieten.

Slaapkamer inrichten

Don’t: Bespaar niet op een goed matras of beddengoed

Stop geen geld in het kopen van duizend dingen voor de slaapkamer voordat je een goed matras en kwalitatief beddengoed hebt gekocht. Een goed matras is essentieel om goed te kunnen slapen. Er zijn visco-elastisch, latex, schuim, pocketveren matrassen. Houd rekening met je lichaamsbouw, slaaphouding en leeftijd en maak een zorgvuldige keuze. Bespaar ook niet op het beddengoed en let op de kleur. Kies voor neutrale tinten voor een mooie, gezellige uitstraling en maak die warme uitstraling compleet met bijvoorbeeld een dikpolig vloerkleed. Sowieso moet je misschien niet kiezen voor wit in het beddengoed, want dan komt het te veel op de voorgrond en neemt het de aandacht weg van andere stukken.

Do: Kies voor lange gordijnen in plaats van zonnewering

Lange gordijnen zijn een must in 2024. Vergeet zonwering, want gordijnen die tot aan de vloer reiken, voegen die elegante en maximalistische noot toe die een trend is in woondecoratie. Durf ook risico’s te nemen met prints om een ​​meer persoonlijke noot aan de slaapkamerdecoratie toe te voegen.

Don’t: Neem geen overhaaste beslissingen over de kleur van je slaapkamer

Kies zorgvuldig de kleur waarmee je gaat decoreren. De slaapkamer is een toevluchtsoord en het laatste wat je moet doen is geen of te weinig aandacht besteden aan de kleur waarmee je je slaapkamer gaat decoreren. Het beste advies: kies een kleur die kalmte en rust biedt. In die zin werkt het bereik van lichtblauwe en grijze tinten heel goed. Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om rekening te houden met de oriëntatie van de kamer. Kies warmere varianten, zoals karamel, ivoor of vanille, als de slaapkamer op het noorden ligt. Als deze naar het zuiden gericht is: parelgrijs, antraciet of leisteen; of een saliegroene of blauwgroen tint zijn kleuren die heel goed kunnen werken.

Laat je je woning liever inrichten door onze ervaren interieurarchitecten?

Open chat
1
Scan de code
Stel direct uw vraag op Whatsapp
Hallo,

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?